Hoe het begon ...,

Rond de carnavalstijd in het jaar 2001 ontstond de wens om een gezellig dweilorkest mee te laten gaan met onze "carnavalsuitstapjes".
Helaas waren er maanden na de carnaval pas een viertal muzikanten bij elkaar en zo begonnen we met 2 trompettisten en 2 trommelaars te oefenen in een clubhuis aan het kanaal in Apeldoorn.
Eind 2001 hadden we uiteindelijk een vast clubje: Arjan (trombone), Davy (trompet), Eddie (trompet), Frans (cornet), Henk (grote trom) en Heino (kleine trom).
Dweilorkest "Nu Even Niet" was geboren!!
Na flink oefenen konden we in 2002 voor het eerst optreden met de carnaval en dat ging geweldig. De toeschouwers genoten geloof ik meer van ons enorme enthousiasme dan van onze muzikale kwaliteiten; gelukkig is dit tegenwoordig veel meer in balans.
Door met ons dweilorkest op te treden kwamen we makkelijker in contact met andere muzikanten en kwamen Jaap (kleine trom) en Willem (eerst kleine trom en later trombone) erbij.
In 2003 oefenden we 1x in de week in “het theehuis” op het Spelderholt in Beekbergen en soms in het theater, wat voor de bewoners altijd een geweldig evenement was!
Op uitnodiging van de familie Oudewolbers zijn we dat jaar voor de eerste keer met dweilorkest "Nu Even Niet" naar Oostenrijk (Mondsee) gegaan om te spelen bij de opening van het nieuwe kampeerseizoen. Deze reis, onze slaapgelegenheid, het vele lachen met elkaar en de warme belangstelling van de daar aanwezige toehoorders, zullen NOOIT vergeten worden.
In 2004 leverden wij een muzikale bijdrage aan de 24-uursloop in het Mheenpark. Ook waren wij als dweilorkest betrokken bij het EK voetbal. Helaas niet in Portugal zelf, maar op het Caterplein in Apeldoorn. Met veel plezier muziek gemaakt totdat Nederland in de halve finale (!!) werd verslagen door het gastland zelf.
Dit was misschien ook een reden waarom de puf eruit was in 2005. In dit jaar hadden wij allen zoiets van 'nu even niet'.
Omdat we echter de gezelligheid gingen missen, besloten we om in 2006 weer verder te gaan met muziek maken. Onze doorstart werd meteen groots gevierd met de bruiloft van lid Davy, die als een blok was gevallen voor een Roemeense 'schone'. Met een busje vol eten en drinken, veel gezelligheid en ramen volgeplakt met het 'Nu even niet' logo gingen wij op weg. De bruiloft was prachtig en hoewel de reis erg lang duurde (30 uur) hadden we dit uitstapje niet willen missen!
Halverwege 2007 vertrok er een aantal leden en bleef de vaste kern over; Arjan, Ed, Frans, Henk, Jaap en Maarten hadden nog wel het enthousiasme maar omdat er te weinig koperblazers waren, besloten we samen te gaan werken met 'Noe dat weer'.
De samenwerking was goed maar er zat veel verschil in de manier van muziek maken. Daarom besloten wij een jaar later, in 2008 om weer met ons eigen groepje naar Oostenrijk te gaan.
Het was weer zoals voorheen een enorm feest op camping Mondsee en bij Reinie in Gasthaus Fohlenhof!
Hoe het mogelijk was, geen idee, maar in 2009 was er nog geld om een heel stel nieuwe jassen met 'nu even niet' logo te laten maken. Het waren geen 5, maar zelfs 10 jassen! Ons clubje werd aangevuld met Helga, Wil, Dick, Cor, Bart en Ton. Dit zorgde niet alleen voor meer gezelligheid maar ook voor een betere kwaliteit van onze muziek. Dit laatste was duidelijk merkbaar het afgelopen carnaval van 2010.
En nu na het carnavalsfestijn heeft dweilorkest "Nu Even Niet" eindelijk een eigen website!!
Met veel dank aan Helga!!

We gaan nu voor nog meer bekendheid en dus ..... NOG meer plezier en gezelligheid!!!